Hur beställer jag blommor via minnessidan?

1. Gå in på minnessidan till den avlidne och klicka på fliken ”Beställ blommor”. Minnessidan hittar du genom att gå in på hemsidan till den begravningsbyrå som har hand om begravningen.

2. Välj om du vill beställa blommor till ceremonin (Om ceremonin redan har ägt rum kommer det alternativet inte vara tillgängligt) eller till hemmet.

Beställ blommor1

3. Välj blomma.

Beställ blommor2

4. Gå vidare till att välja storlek på blomman och lägg till ev. kondoleanskort. Klicka på ”Lägg i kundkorg och fortsätt”.

Beställ blommor3

5. Skriv en hälsning som ska stå på kondoleanskortet och skriv ev. ett meddelande till blomsterbutiken. Glöm inte att klicka i ”Publicera hälsningen på minnessidan” om ni vill att blomsterhälsningen ska synas på minnessidan till den avlidne (Val av blomma visas ej). Klicka sedan på ”Fortsätt”.

Beställ blommor4

6. I nästa steg får du välja leveransplats för blommorna. Har du valt blommor för leverans till ceremonin kommer adressen automatiskt att hämtas från begravningsinformationen som är inlagd på minnessidan. Om den inte är ifylld får ni själva skriva in adressen.
Har du valt blommor för leverans till hemmet får du fylla i namn och kontaktuppgifter till den adress blommorna ska levereras till. Där finns även valet att hänga blommorna på dörren eller leverera till en granne om personen som bor på adressen inte är hemma.

7. Kontrollera att alla produkter i din varukorg stämmer och att leveransuppgifterna är korrekta. Fyll sedan i din kontaktinformation, välj betalningsmetod och klicka på ”Fortsätt till betalning”.

Beställ blommor5

Det finns två olika betalningsmetoder. Om du väljer att betala med Visa/Mastercard kommer du vidare till en sida där du får välja korttyp och sedan fylla i resten av dina kortuppgifter. Klicka sedan på ”Betala”. Då skickas du vidare till din bank där du måste verifiera kortköpet via någon av de metoder som din bank erbjuder (Oftast mobilt BankID eller kortläsare). OBS! Stäng inte ner sidan förrän du har kommit tillbaka till minnessidan med en bekräftelse på din order.

Beställ blommor6
Beställ blommor7

Om du väljer att betala direkt via din internetbank kommer du vidare till en sida där du får välja vilken bank du har. Klicka sedan på ”Betala”. Då skickas du vidare till din bank där du får logga in och slutföra köpet (Oftast med mobilt BankID). OBS! Stäng inte ner sidan förrän du har kommit tillbaka till minnessidan med en bekräftelse på din order.

Beställ blommor8
Beställ blommor9