Hur skänker jag en gåva via minnessidan?

1. Gå in på minnessidan till personen du vill skänka en gåva till minne av och klicka på fliken ”Ge en gåva”. Minnessidan hittar du genom att gå in på hemsidan till den begravningsbyrå som har hand om begravningen.

2. Antingen är gåvomottagaren redan förvald av de anhöriga eller så väljer ni själva en mottagare genom att bläddra i drop-down menyn bland de gåvomottagare som finns inlagda.

3. Välj belopp. Ni kan antingen klicka på någon av de summor som finns eller skriva in valfritt belopp i rutan ”Annat belopp”.

4. Fyll sedan i er kontaktinformation och klicka på ”Fortsätt”.

Ge en gåva

5. Här kan du välja om du vill skriva något eller byta motiv på minnesbladet. Glöm inte att klicka i ”Publicera hälsningen på minnessidan” om ni vill att gåvohälsningen ska synas på minnessidan till den avlidne (Gåvobeloppet visas ej). Klicka sedan på ”Fortsätt”.

Ge en gåva2

6. Välj betalningsmetod och klicka sedan på ”Fortsätt till betalning”.

Det finns två olika betalningsmetoder. Om du väljer att betala med Visa/Mastercard kommer du vidare till en sida där du får välja korttyp och sedan fylla i resten av dina kortuppgifter. Klicka sedan på ”Betala”. Då skickas du vidare till din bank där du måste verifiera kortköpet via någon av de metoder som din bank erbjuder (Oftast mobilt BankID eller kortläsare). OBS! Stäng inte ner sidan förrän du har kommit tillbaka till minnessidan med en bekräftelse på din gåva.

Ge en gåva3
Ge en gåva4

Om du väljer att betala direkt via din internetbank kommer du vidare till en sida där du får välja vilken bank du har. Klicka sedan på ”Betala”. Då skickas du vidare till din bank där du får logga in och slutföra köpet (Oftast med mobilt BankID). OBS! Stäng inte ner sidan förrän du har kommit tillbaka till minnessidan med en bekräftelse på din gåva.

Ge en gåva5
Ge en gåva6