Hoe maakt u een livestreaming met YouTube?

Dit artikel behandelt hoe u een uitvaartceremonie kunt livestreamen met YouTube en hoe u deze opname beschikbaar kunt stellen op de Gedachtenispagina.

Ga naar Youtube.com en log in op uw account.

Als u geen account heeft op Youtube.com, klik dan op deze link en maak een account aan: /youtube/answer/1646861?hl=no

# Als u minder dan 1000 abonnees heeft op uw YouTube-kanaal, kunt u niet livestreamen vanaf uw mobiele telefoon, maar alleen vanaf uw pc. Dit artikel gaat daarom over hoe u uw pc kunt gebruiken om een (uitvaart)ceremonie live te streamen. Het is handig om gebruik te maken van een statief en een webcam (aangesloten op een pc).

# Belangrijk: YouTube ondersteunt geen livestreaming in Firefox, dus we raden Chrome aan als browser.

 

Wanneer u bent ingelogd op Youtube.com, klikt u op het camera-recorder-icoon in de rechterbovenhoek en selecteert u "Go Live".

image-327

Let op: Als u uw YouTube-account niet eerder hebt geverifieerd, wordt u nu gevraagd dit te doen. Dit is eenvoudig te doen met een code die naar uw mobiele telefoon is verzonden, maar het kan tot 24 uur duren voordat de verificatie is geverifieerd.

 

Klik verder op de knop ‘Public’ en selecteer ‘Unlisted’.

Dit zorgt ervoor dat de livestreaming alleen op de Gedachtenispagina verschijnt en niet op YouTube!

Nadat u de livestream een naam heeft gegeven en op 'No, it’s not for kids’ heeft geklikt, klikt u op ‘Next'.

image-331

Er wordt een venster geopend waarin u op ‘Share’ klikt en vervolgens op ‘Embed

image-332

De code die dan verschijnt, zal u later aan de betreffende Gedachtenispagina toevoegen!! (Hoe u dit toevoegt leest u verderop in het artikel). Als u klaar bent, sluit u het venster en klikt u op ‘Go live’  en de livestreaming begint.

image-334

Hoe voegt u de (livestream)code toe op de Gedachtenispagina?

U kunt de Livestreaming op 2 verschillende manieren tonen op de Gedachtenispagina. 

1: Livestreaming zichtbaar als aparte knop in de menubalk

Bezoekers van de Gedachtenispagina kunnen de Livestreaming volgen onder de knop 'Livestreaming' . Deze knop is zichtbaar 'in de menubalk' en onder 'Uitvaartinformatie'.

Klik hier en lees hoe u de YouTube-code toevoegt op de Gedachtenispagina

2: Livestreaming zichtbaar in de galerij

U kunt erook voor kiezen om de Livestreaming te tonen in de 'Galerij' op de Gedachtenispagina.

Voeg de YouTube-code toe aan Galerij van de Gedachtenispagina

 

Tenslotte nog belangrijke informatie!

Live streaming van uitvaartdiensten.

Live streaming is een funktionaliteit die in de toekomst zeer relevant kan zijn en u moet een paar belangrijke punten weten.

TONO-fee

Live streaming van ceremonies is vrijgesteld van de TONO-vergoeding. Dit geldt voor al het gebruik van zang en muziek. Bewerkte opnamen, releases en geheugenconcerten zijn niet vrijgesteld.

Privacy

De privacywet is van toepassing. Wanneer een ceremonie live wordt gestreamd, moet er toestemming zijn van alle deelnemers van de opname en zal er een bord bij de ingang geplaatst moeten worden dat de uitvaart wordt gelivestreamd.

Live streaming is de overdracht van audio en film via internet, zodat mensen elders de uitvaartceremonie live kunnen volgen. De publicatie kan in een privégroep zijn of openbaar op de website van de ondernemer. De uitvaartonderneming informeert de aanwezigen van tevoren en plaatst informatieborden bij de voordeur. Er zijn geen beperkingen op rechten voor livestreaming. Dit is kwaliteit verzekerd door de onderneming.

Voor verdere hulp en ondersteuning van YouTube-services:

/youtube/?hl=no#topic=9257498